U trendu

Ruska ambasada u Libanu nema informacije o sirijskom brodu

BEJRUT – Ruska ambasada u Libanu nema informacije o sirijskom brodu koji je pristao u toj zemlji ili njegovom teretu, saopštila je danas ruska ambasada, nakon što je ukrajinska ambasada navela da brod prevozi brašno koje je uzela Rusija.

Zvaničnik jedne turske kompanije za trgovinu žitaricama negirao je danas da su ječam i brašno na brodu koji je pristao u libanskoj luci uzeti od Ukrajine, rekavši da brašno potiče iz Rusije, preneo je Rojters.

Zvaničnik kompanije Lojal agro ko LTD, koji je odbio da bude identifikovan, rekao je da je kompanija pokušala da uveze 5.000 tona brašna sa broda u Liban kako bi ga prodala privatnim kupcima, a ne libanskoj vladi.

Ukrajinska ambasada u Bejrutu ustvrdila je juče da su ječam i brašno koje je prevozio sirijski brod, Rusija uzela iz ukrajinskih skladišta.

„Brod je putovao iz luke na Krimu koja je zatvorena za međunarodnu plovidbu, noseći 5.000 tona ječma i 5.000 tona brašna za koje sumnjamo da je uzeto iz ukrajinskih skladišta“, saopštila je ukrajinska ambasada britanskoj agenciji.

„Ovo je prvi put da pošiljka ukradenog žita i brašna stigne u Liban“, navodi se u saopštenju ukrajinske ambasade u Bejrutu.

Rusija je demantovala ukrajinske navode da je uzela ukrajinsko žito.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.