U trendu

Ruska voditeljka nije mogla da zaustavi smeh tokom čitanja vesti (video)

Voditeljka na ruskoj državnoj televiziji zapalila je internet pošto je prasnula u poduži smeh dok je pokušavala da obavesti gledaoce o povećanju vladinih subvencija za neprivilegovane kategorije stanovništva.

Aleksandra Novikova s “Vesti Kamčatke” nije mogla da se obuzda dok je čitala izveštaj o troprocentnom povećanju pomoći osobama s invaliditetom, ratnim veteranima, žrtvama izlaganja radijaciji i drugima, s rastom kojim bi jedna kategorija socijalnog davanja bila 1.500 rublji (22 evra) – od čega se 900 može iskoristiti na lekove, 137 za banje i ostatak (363 rublje ili 5,26 evra) za prevoz do tih lečilišta. Kada je umesto „lokalnog prevoza“, pogrešno izgovorila „međunardni“, prasnula je u smeh koji nije mogla da obuzda, uprkos pokušajima da dođe do daha i da se pribere, prenosi RT.

“Pokušala sam, čuli ste”, kaže u jednom trenutku pravdajući se, kasnije dodavši: “Dobro je što nije uživo”.

Snimak nije emitovan na televiziji ili na internetu. Ipak, privukao je veliku pažnju na društvenim medijima kada ga je objavio portal Info24. Mnoge je odmah razbesnela reakcija voditeljke, jer veruju da se smejala malim povećanjima koje će najugroženij dobiti i zbog toga traže njen otkaz.

Oglasilo se i Sindikat novinara Rusije, koji smatra da su komentari na društvenim mrežama prestrogi, dok sa televizije Kamčatka kažu da ne znaju da li će Novikova snositi posledice.

– Za sada niko nije kažnjen, ali neko će morati da snosi odgovornost. Nemamo planove za kažnjavanje Aleksandre, ali znamo ko je objavio video, ali neka ostane za sada na tome. To je naš problem – izjavio je Aleksej Kostilev, direktor televizije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.