U trendu

Ruski ambasador: U S. Koreji teško, ali nema gladi

PJONGJANG – Ruski ambasador u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora poručio je danas da je u toj zemlji život trenutno težak, ali da gladi nema i da se uskoro može očekivati i nastavak nekih prekograničnih isporuka.

Macegora, jedan od retkih diplomata u Pjongjangu, izjavio je to komentarišući izjavu severnokorejskog lidera Kim Džong Una da se zemlja suočava sa najgorom situacijom ikada, prenosi Rojters.

Kako se navodi ruski ambasador je za agenciju Tas s rekao da trenutna situacija ne može da se uporedi sa najteyyim periodom koji Kim spominje i potvrdio da u zemlji nema gladi.

Macegora je izjavio i da je roba iz uvoza faktički nestala sa polica prodavnica, ali da je većina domaćih proizvoda i dalje dostupna i da su cene samo umereno porasle.

Prema rečima ruskog ambasadora Severna Koreja trenutno gradi velike komplekse za dezinfekciju koji će biti završeni do kraja aprila, nakon čega bi trebalo i da se protok robe da se nastavi, dok se normalizacija prekograničnog putničkog saobraćaja, po njegovim rečima, očekuje tek kada se pandemija reši na globalnom nivou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.