U trendu

Ruski mediji: Žirinovski u bolnici zbog teške upale pluća

MOSKVA – Lider ruske ultranacionalističke Liberalno-demokratske partije (LDPR) Vladimir Žirinovski hitno je prevezen u bolnicu u Moskvi zbog upale pluća, javljaju ruski mediji.

TAS S javlja, pozivajući se na neminovani izvor da je 75-godišnji političar prebačen u strogo čuvanu Centralnu bolnicu, poznatu i kao Klinika u Kremlju, gde se navodno oporavlja već nekoliko dana.

Trema rečima sagovornika ruske agencije, on je u „ozbiljnom stanju“.
List RBK je danas objavio je da je Žirinovski stavljen na respirator.

„On je u veoma teškom stanju, kritično. Niko ne može dati nikakve garancije za njegov oporavak“ citirao je list anonimnog sagovornika koji je „blizak partiji“, prenosi RT.

Telegram kanal „Mash“ piše da je lider LDPR-a hospitalizovan zbog obostrane upale pluća, koja se razvila kao rezultat kovida-19.

Prema njihovim izvorima,“50 do 75 odsto njegovih pluća je zahvaćeno.“

Partijska pres služba LDPR je danas saopštila da se Žirinovski „oseća dobro i da nastavlja da radi“, ali nije odbacila tvrdnje da je bio u bolnici, preneo je TAS S.

U decembru, političar je dokumentovao da je dobio sedmu dozu vakcine protiv kovid-19 na svom Telegram kanalu.

„Vakcinišite se, prijatelji.Već sam dobio vakcinu Sputnjik V, a ovoga puta CoviVac iz Centra Čumakov… ukupno, to mi je sedma vakcina od septembra 2020. I nisam nijednom bio bolestan od korona virusa, osećam se dobro“, izjavio je Žirinovski.

Nedavno je tvrdio da je dobio i osmu vakcinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar