U trendu

Ruski MSP: Zapad želi da naruši odnose između drzava GS UN

MOSKVA – Zapadne države nastoje da naruše odnose između država članica Generalne skupštine UN i produže sukob u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova komentarišući rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se osuđuju referendumi u četiri ukrajinska regiona.

Zapad nastoji da reši sopstvene probleme kako bi bio protivteža Rusiji, da zadrži svoj neuhvatljivi monopol u globalnim poslovima i da naruši odnose između država članica Generalne skupštine UN, stoji u saopštenju, preneo je TAS S.

Očigledno je i da ova konfrontaciona inicijativa definitivno ima za cilj da se ne pronađu načini za mirno rešenje, već da se produži sukob u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo.

Antiruska rezolucija GS UN kojom se osuđuju referendumi u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici i Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti nema nikakve veze sa Poveljom UN o zaštiti osnovnih principa, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Uprkos nazivu, nema sumnje da ova rezolucija, uprkos njenom imenu, nema nikakve veze sa zaštitom principa Povelje UN, navodi se u saopštenju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Zapad primenio diplomatski teror nad zemljama u razvoju kako bi Generalna skupština UN mogla da donese antirusku rezoluciju u vezi sa referendumima u samoproglašenim DNR, LNR i regionima Herson i Zaporožje.

„Zapad je besramno koristio metode diplomatskog terora, otvoreno preteći zemljama u razvoju svakojakim kaznama“, rekao je on na televiziji Prvi kanal.

Prema njegovim rečima, samo takvim eklatantnim ucenama i pretnjama je bilo moguće da se omogući takav ishod.

„Mi sve odlično razumemo, a izjava Amerikanaca da nikoga ne pritiskaju i da svako glasa kako želi je laž. I oni to znaju“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar