U trendu

S. Arabija zbog droge zabranila uvoz voća i povrća iz Libana

RIJAD – Saudijska Arabija je danas saopštila da će zabraniti uvoz voća i povrća iz Libana, koji okrivljuj za povećanje u trgovini drogom, što će ga staviti na listu ekonomskih neprijatelja.

Liban je već u dubokoj finansijskoj krizi koja predstavlja najveću pretnju stabilnosti od građanskog rata u periodu između 1975. i 1990. godine, ocenjuje Rojters.

Libanski ministar poljoprivrede je rekao da je potez Saudijske Arabije „veliki gubitak“ i da je trogvina s tom zemljom na godišnjem nivou bila 24 miliona dolara.

„Libanske vlasti moraju da ulože najveće moguće napore da zaustave sve operacije koje se tiču krijumčarenja, kako bi sprečile štetu nedužnim građanima, poljoprivrednicima, industrijalcima i libanskoj ekonomij“, navelo je ministarstvo spoljnih poslova Libana.

Saudijska carina u gradu Džeda je sprečila pokušaj krijumčarenja više od 5,3 miliona tableta „kaptagona“, vrste amfetamina, skrivenog u pošiljci pomoranža iz Libana, prenela je agencija SPA.

Televizija Saudijske Arabije javila je da su grčke vlasti, uz pomoć odeljenja za narkotike iz Rijada, zaplenila 4,3 tona kanabisa u pošiljci iz LIbana ka Slovačkoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.