U trendu

S. Makedonija: Treća doza preporučena svim građanima

SKOPLJE – U Severnoj Makedoniji se ne planira uvođenje novih mera u vezi sa kovidom-19, jer je smanjen broj hospitalizovanih, a treća doza vakcine „Fajzer“ je preporučena svim građanima, bez obzira na godine i na to da li imaju neku hroničnu bolest, javlja agencija MIA.

Saopšteno je i da će se od sledeće nedelje, oko 8.200 učenika osnovnih i srednjih škola testirati na prisustvo kovida-19.

Ministar zdravlja Severne Makedonij Venko Filipče je izjavio da je situacija sa infekcijom kovid sada stabilna jer je već nekoliko dana registrovan negde isti broj slučajeva – između 450 i 500.

Filipče je juče rekao da se neke klinike, poput Klinike za uho, nos i grlo i Bolnice Kozle, sada vraćaju u normalan rad i da neće primati pacijente zaražene kovidom.

Prema novim statistikama, broj dijagnostikovanih od početka epidemije u zemlji dostigao je 192.654, dok je 734.000 građana potpuno vakcinisano.

Ministar zdravlja je izjavio da je 47 odsto odrasle populacije primilo najmanje jednu dozu, dok 38,2 odsto kompletno vakcinisano.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.