U trendu

SABRE ce uloziti vise od milijardu evra u nekretnine u Srbij

PRAG – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle susreta sa predstavnicima češke kompanije SABRE, da će ona uložiti najmanje milijardu evra samo u Beogradu u sektoru nekretnina (real estate).

Vučić je za RTS kazao da će, na primer, Marina Dorćol izgledati veličanstveno.

„To je potpuno nova zelena agenda. . . Kupili su ti ljudi i mnogo zemlje u drugim delovima Beograda, čuvena Mitićeva rupa biće veličanstvena zgrada sa posebnim lukovima i podsećaće na trijumfalnu kapiju prema Beogadskoj ulici“, rekao je Vučić. Kaže da je danas video koliko su zainteresovani za dalja ulaganja u Srbiju.

„Ako samo od njih imate milijardu evra u ril estejt sektoru. . . Zatim tražimo pravog investitora za rudnik Štavalj i oko rudnika Soko već pregovaramo. Takođe, pregovaramo i sa PPF oko škode i tramvaja. PPF je kupio Telenor i jedan je od najvećih investitora u našoj zemlji“, naveo je Vučić.

Ističe da sve brže raste trgovinska razmena dve zemlje i da veruje da Češka može po tom pitanju sa 10. vrlo brzo da dođe na osmo ili čak sedmo mesto u naredne dve godine kao trgovinski partner.

Predsednik Srbije naveo je da se ne dešva sve samo u četiri centra, Briselu, Njujorku i u možda još dve velike zemlje, već da su mnogo važni i bilateralni odnosi poput ovih sa Češkom kao i njihova podrška našem evropskom putu.

Kazao je da će već u ponedeljak biti Evropski savet na kome će glavna tema biti ponovo migracije i da veruje da će neki tražiti uključenje i Beograda i Skoplja u celu tu priču.

„Jer sve što se dešava oko španske enklave sa marokanskim izbeglicama, njih 6. 000 samo u jednom danu, ponovo je podiglo Evropu na noge i postalo važna tema i ponovo je Balkan i naša ruta u srcu ili glavna u njihovoj pažnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.