U trendu

SAD: Agencija za sajber bezbednost nadgleda današnje izbore

VAŠINGTON – Američka Agencija za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA), saopštila je da nadgleda i izdaje bezbednosna upozorenja tokom današnjih izbora za Kongres, zbog zabrinutosti oko potencijalnih napora da se oni ometaju.

Sve više američkih bezbednosnih zvaničnika izražava strah zbog pojačanih unutrašnjih političkih tenzija koje su zahvatile SAD, i kako bi to moglo da se odrazi na današnje izbore, uz lažne ili obmanjujuće narative, za koje se tvrdi da dolazi iz stranih zemalja. kao što su Rusija, Kina i Iran, prenosi Rojters.

CISA, vodeća američka agencija za upravljanje rizicima po bezbednost izbora, planira da formira „Operativni centar za izborni dan“ sa partnerima iz javnog i privatnog sektora širom SAD, kako bi nadgledala američke međuizbore, navodi se u saopštenju izdatom sinoć.

Agencija je u ranijim saopštenjima pojasnila da su „poslednjih godina, izborni zvaničnici morali da se bore sa većim brojem dezinformacija koje plasiraju protivnici iz inostranstva“.

To prema prošlonedeljnoj izjavi visokog zvaničnika CISA može da „izazove konfuziju u vezi sa izbornom infrastrukturom i sumnju birača u sam proces“,navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar