U trendu

SAD: Jedna osoba poginula, više povređeno u eksploziji u fabrici za preradu metala

BEDFORD – Američke vlasti savezne države Ohajo danas istražuju šta je izazvalo eksploziju u fabrici metala u Oukvud Vilidžu, u kojoj je je jedna osoba izgubila život a više njih povređeno.

Prema izveštaju zdravstvenih zvaničnika, potvrđeno je da je jedna osoba preminula u incidentu u blizini grada Bedforda koji se dogodio u ponedeljak popodne, prenosi Foks njuz.

Vatrogasna služba Oukvud Vilidža ranije je saopštila da je 13 osoba prebačeno u bolnicu nakon incidenta i da je najmanje dvoje u kritičnom stanju.

Još jedna osoba je navodno zadobila lakše povrede, ali nije prebačena u bolnicu.

Svedoci su izjavili da su čuli veliku detonaciju nešto posle 14.15 časova po lokalnom vremenu u ponedeljak, a spasilačke ekipe iz više okolnih gradova su zatim poslate u oblast u blizini grada Bedforda gde se nalazi postrojenje „Šuman end kompani“ koja proizvodi legure bakra.

Vatrogasna služba je saopštila da je dosta povređenih zadobilo opekotine i da je najmanje jedna osoba morala da bude izvučena iz ruševina pre nego što je prebačena u bolnicu.

Zvaničnici bolnice potvrdili su za Foks da je više osoba hospitalizovano, a da su dvoje u kritičnom stanju.

Snimci američke televizije napravljeni iz helikoptera na licu mesta prikazuju vatru i veliki oblak dima koji izlazi iz zgrade, ali vatrogasci su uspeli da stave požar pod kontrolu.

Kako izveštava Foks njuz, veliki deo zgrade nedostaje, a zapalila su se i neka od obližnjih vozila.

Vatrogasci su saopštili da još nije poznat uzrok eksplozije, a da je uviđaj u toku.

Nedaleko od Bedforda, kod gradića Istočna Palestina, i pre dve nedelje se dogodio incident, kada je voz sa toksičnim tovarom iskočio iz šina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar