U trendu

SAD: Kongresu podnet nacrt sankcija protiv Rusije

VAŠINGTON/MOSKVA – Predstavničkom domu američkog Kongresa podnet je novi nacrt zakona koji predviđa antiruske sankcije, a dokument je pripremio predsednik međunarodnog komiteta, demokrata Gregori Miks, saopštila je pres služba Komiteta.

„Predsednik Komiteta Miks podneo je nacrt zakona o daljem kažnjavanju privrede i drugim posledicama po Rusiju u slučaju dalje invazije ili potkopavanja ukrajinskog suvereniteta“, navodi se u saopštenju.

Miks predlaže nacrt zakona paralelno sa inicijativom koju je ranije podneo Senatu demokrata Robert Menendez, preneo je Sputnjik.

Kako je precizirano, nacrt predviđa sankcije protiv gasovoda Severni tok 2, ekstraktivne industrije, najmanje tri finansijske institucije, predsednika Vladimira Putina i drugih predstavnika ruskog rukovodstva. Zakonodavci takođe predlažu da se Ukrajini ubrzano pruži odbrambena pomoć.

Miks je izneo svoj predlog nacrta zakona, ne čekajući da se održi glasanje u Senatu o sličnom zakonu koji je podneo demokrata Robert Menendez.

Američki senatori iz vladajuće Demokratske stranke ranije su predstavili predlog zakona o novim sankcijama protiv ključnih sektora ruske privrede i najviših zvaničnika, uključujući predsednika Vladimira Putina, koje bi Vašington mogao da uvede ukoliko situacija u i oko Ukrajine eskalira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar