U trendu

SAD: Muškarac iz BiH optužen da ga je obučavala IS

VAŠINGTON – Muškarac poreklom iz BiH, nastanjen u američkoj saveznoj državi Kentaki, optužen je pred američkim saveznim sudom da je obučavan u centru za obuku pripadnika Islamske države u Siriji, saopštilo je ministarstvo pravde SAD.

Federalni sud u Kentakiju otpečatio je optužnicu kojom se optuženi Mirsad Hariz Adem Ramić (31), koji ima dvojno američko-bosansko državljantvo, tereti za pružanje materijalne podrške Islamskoj državi Irak i Al Šamu (ISIS), prenosi Rojters.

Ramić, koji je nedavno deportovan u SAD, i dvojica njegovih saučesnika su 3. juna 2014. godine napustili SAD i otišli u Istanbul kako bi podržali Islamsku državu, saopštilo je ministarstvo pravde pozivajucjhi se na sudske dokumente.

Sva trojica su se potom uputili u turski grad Gaziantep blizu granice sa Sirijom, a odatle su prešli granicu da bi se pridružili Islamskoj državi, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ramić je navodno boravio u kampu Islamske države gde je dobio oružje i obuku kako da koristi automatsku pušku AK-47, navodi se u saopstenju američkog ministarstva pravde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar