U trendu

SAD: Nakon tragedije u Nešvilu, Bajden pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje

VAŠINGTON – Nakon pucnjave u školi u gradu Nešvilu, država Tenesi i pogibije šest osoba, među njima troje dece, američki predsednik Džozef Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja .

„Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje“, rekao je Bajden u Beloj kući, prenosi Rojters.

Napadač iz Nešvila je 28-godišnja godišnja žena koja je juče, pre nego što je likvidirana, upala u školu sa najmanje dve automatske puške i pištoljem, saopštila je policija.

S obzirom na to da Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci, usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.

„Koliko još dece mora da bude ubijeno pre nego što republikanci u Kongresu usvoje zabranu jurišnog oružja ili uvedu obavezu bezbednog čuvanja oružja“, zapitala se tokom brifinga za novinare portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.