U trendu

SAD: Očekujemo nove pokušaje, pažljivo pratimo pretnje

VAŠINGTON – Napad na kapiji aerodroma u Kabulu izvršio je samo jedan bombaš samoubica, a ne dvojica, kao što je prvobitno objavljeno i nije bilo druge eksplozije ispred hotela, dok se nove pretnje pažljivo prate, saopštio je danas Pentagon.

„Mogu da potvrdim da ne verujemo da je došlo do druge eksplozije u ili u blizini hotela Baron, da je bio samo jedan bombaš samoubica“, rekao je general-major američke vojske Vilijam Tejlor, prenosi Rojters.

On je naveo i da su povređeni pripadnici američke vojske u ovom napadu prebačeni na lečenje u Nemačku.

Portparol Pentagona Džon Kirbi saopštio je novinarima da SAD veruju da još postoje „određene, verodostojne“ pretnje.

“Spremni smo i očekujemo buduće pokušaje. Pratimo ove pretnje veoma konkretno, praktično u realnom vremenu“, naglasio je Kirbi.

Pentagon je prvobitno saopštio da su se dogodile dve eksplozije u Kabulu, a američki general Frenk Mekenzi, načelnik američke Centralne komande, saopštio je u četvrtak da su prve informacije bile da su dva bombaša samoubice napala aerodromski ulaz i obližnji hotel Baron.

Više desetina ljudi poginulo je u napadu na aerodromu u Kabulu.

Mediji različito izveštavaju o broju poginulih, pa je Al Džazira javila da ih je najmanje 110, dok je zvaničnik avganistanskog Ministarstva zdravlja rekao da ih je najmanje 170.

Rojters navodi da je u napadu, za koji je odgovornost preuzeo ogranak Islamske države ISIS-K, ubijeno 13 pripadnika američke vojske i najmanje 79 Avganistanaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar