U trendu

SAD: Policajac stradao u padu helikoptera u Pacifik

NJUPORT BIČ – Jedan policajac je poginuo, a drugi je teško povređen nakon što se helikopter policije iz Hantington Biča srušio u Pacifik, nedaleko od jedne prepune plaže u Kaliforniji, saopštile su lokalne vlasti.

Helikopter se srušio u subotu oko 18.30 sati po lokalnom vremenu, nakon što je pozvan na intervenciju zbog nereda u blizini Njuport Biča, saopšteno je iz policijske uprave Hantington Biča, prenosi AP.

U nesreći je poginuo Nikolas Vela (44), veteran koji je proveo u policiji punih 14 godina, izjavio je načelnik policije Erik Para na konferenciji za novinare.

Drugi policajac, takođe veteran sa 16-godišnjim iskustvom u policiji, prebačen je u bolnicu u kritičnom stanju, ali njegovo ime za sada nije saopšteno javnosti.

„Grad Hantington Bič, stanovnici Hantington Biča, policijska uprava Hantington Biča i zajednica za sprovođenje zakona izgubili su policajca koji je zaista bio posvećen svom poslu i radio je ono što je voleo da radi. Teška noć za sve nas“, rekao je Para.

Istragu o ovoj nesreći vodiće Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja i tim za rekonstrukciju velikih nesreća kancelarije šerifa okruga Orindž.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.