U trendu

SAD: Prodajom laznih potvrda o vakcinaciji zaradile 1,5 mln $

AMITIVIL – Dve licencirane medicinske sestre sa Long Ajlenda, optužene su za falsifikovanje potvrda o vakcinaciji protiv korone i ostvarivanja protivpravne imovinske koristi u iznosu 1,5 miliona dolara, saopštili su danas tužioci i predstavnici policije.

Džuli De Vuono, vlasnica pedijatrijske klinike u Amitivilu u saveznoj državi Njujork, i njena saradnica Marisa Uraro, optužene su za krivično delo falsifikovanja, a De Vuono je optužena i za prevaru.

Okružni tužilac Safolka Rejmond Tirni rekao je da su De Vuono i Uraro prodavale lažne kartice za vakcinaciju, koje su naplaćivale 220 dolara za odrasle i 85 dolara za decu, naveo je AP.

De Vuono i Uraro, licencirane medicinska sestre, unosile su lažne informacije u državnu bazu podataka o imunizaciji, rekao je tužilac Tirni.

Tokom policijskog pretresa stana De Vuonove, pronađeno je i zaplenjeno oko 900.000 dolara u gotovini i evidencija iz koje se može videti da je od ove prevarne šeme, koja je startovala u novembru 2021. godine, ostvaren profit od preko 1,5 miliona dolara.

Majkl Alber, advokat Marise Urar, pozvao je javnost da ne žuri sa osudom i ishitrenim optužbama, rekavši da je njegova klijentkinja cenjena medicinska sestra, prenosi AP.

„Radujemo se što ćemo istaći pravne prepreke i nedostatke u istražnom postupku. Nadamo se da optužba neće baciti konačnu senku na dobar posao koji je gospođica Uraro radila za decu i odrasle u oblasti medicine“, rekao je Alber.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.