U trendu

SAD: Rozen podnosi ostavku na mesto ministra pravde

VAŠINGTON – Vršilac dužnosti američkog državnog tužioca Džefri Rozen podneće ostavku danas nakon što je privremeno bio na čelu Ministarstva pravde, prenosi Rojters.

Rozen (62), bivši zamenik ministra saobraćaja, koji je u maju 2019. položio zakletvu kao zamenik državnog tužioca, preuzeo je vođenje Ministarstva pravde nakon što je Bil Bar najavio da će podneti ostavku 23. decembra.

U decembru, mediji su pisali da će Tramp pritisnuti Rozena da imenuje posebne savetnike koji će istraživati neutemeljene Trampove tvrdnje o navodnoj izbornoj prevari i izbegavanje plaćanja poreza sina izabranog predsednika Džoa Bajdena, Huntera.

Rozen je tada rekao Rojtersu da će nastaviti da „radi i odlučuje na osnovu zakona i činjenica“.

Rozen se držao uzdržano povodom nedavnih nereda u Vašingtonu, ali je osudio nasilje na Kapitolu 6. januara od strane Trampovih pristalica, dok je Ministarstvo pravde uložilo ogromne napore da identifikuje i procesuira sve umešane u nerede.

U jučerašnjoj video poruci Rozen je poručio da je Ministarstvo pravde posvećeno „obezbeđivanju sigurne i mirne inauguracije“ i „neće tolerisati nikoga ko pokuša da obeleži taj dan nasiljem“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar