U trendu

SAD: Sankcije za 328 članova Dume, ruske firme iz odbrane

VAŠINGTON – SAD uvode sankcije za više desetina ruskih firmi iz sektora odbrane, za 328 članova ruske Dume i Hermana Grefa, izvršnog direktora najveće banke u zemlji Sberbank, saopštilo je danas američko ministarstvo finansija.

Američko Ministarstvo finansija je objavilo i smernice na svojoj veb stranici, upozoravajući da bi američke vlasti mogle da sankcionišu transakcije vezane za zlato koje uključuju Rusiju, što je potez koji ima za cilj da spreči Rusiju da izbegne postojeće sankcije.

Sankcionisano je više od 40 odbrambenih kompanija, uključujući državnu Taktikal Mišajls korp i 28 firmi sa kojima je povezana, kao i njen generalni direktor, navodi se u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

Bela kuća je saopštila i da je sankcionisano 17 čalnova upravnog odbora Sovkombanke i Genadij Timčenko, dugogodišnji saveznik ruskog predsednika, njegove kompanije i članovi porodice.

Kako je navedeno u saopštenju, američke vlasti planiraju da obezbede još više od jedne milijarde dolara za finansiranje humanitarne pomoći onima koji su pogođeni ratom u Ukrajini, javio je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.