U trendu

SAD: Suprug Kamale Haris evakuisan zbog pretnje bombom

VAŠINGTON – Agenti tajne službe SAD evakuisali su Daglasa Emhofa, supruga potpredsednice SAD Kamale Haris, iz jedne srednje škole u Vašingtonu, a taj prostor su morali da napuste i svi učenici i osoblje, nakon što je prijavljena pretnja bombom.

U Americi se februar obeležava kao mesec crnačke istorije, a suprug potpredsednice SAD Kamale Haris, boravio je tim povodom u srednjoj školi Danbar, prvoj takvoj ustanovi u SAD koju su pohađali Afroamerikanci, kada je prijavljeno da je u objektu postavljena bomba, prenosi Rojters.

Emhofova portparolka je novinarima saopštila da je škola prijavila pretnju američkoj tajnoj službi, koja štiti najviše političke funkcionere u SAD i njihove porodice, i da je on zatim prebačen na bezbednu lokaciju.

„Dobili smo pretnju u vezi ovog objekta pa smo preduzeli mere predostrožnosti da evakuišemo sve, kao što ste mogli da vidite. Mislim da su svi bezbedni. Zgrada je sigurna, ali nemamo nikakve konkretne detalje u ovom trenutku“, saopštio je portparol školskih vlasti Distrikta Kolumbija.

Serija pretnji bombama upućena je prošle nedelje na najmanje desetak istorijskih crnačkih koledža i univerziteta širom zemlje, primoravajući te institucije da otkažu nastavu i izazivajući strah u crnačkim zajednicama.

Ni na jednoj lokaciji nije pronađen eksploziv, a ove pretnje istražuje Federalni istražni biro (FBI), navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar