U trendu

SAD unistavaju sve koji im ugrozavaju interese, primer i JUG

ADIS ABEBA – Sjedinjene Države uništavaju sve zemlje koje ugrožavaju njihove političke interese, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i kao primere naveo Jugoslaviju, Irak, Libiju i Siriju

„Kada su naše američke kolege u prošlosti osetile da postoji opasnost po njihove političke interese, hiljadama kilometara od američke obale su bombardovale Jugoslaviju 1999, Irak 2003, Libiju 2011. i mnoge druge zemlje“, rekao je Lavrov tokom posete Etiopiji.

On je, obraćajući se stranim diplomatama u ruskoj ambasadi u Adis Abebi, ocenio da su SAD sprovodile vojne operacije bez ustezanja, ne objašnjavajučhi ih nikome, „veoma često sa lažnim razlogom, uništavajući gradove, ubijajući na hiljade nevinih građana“, prenosi Sputnjik.

Lavrov je istakao da su, zbog vojnih operacija SAD, praktično uništeni gradovi poput Mosula u Iraku i Rake u Siriji.

„Ne sećam se da je progresivni, civilizovani Zapad na neki način pokretao tu temu“, naveo je Lavrov.

Šef ruske diplomatijen je istakao da se svet trenutno nalazi u „važnom istorijskom trenutku“,. kada će morati da se bira kako će se živeti i šta će se ostaviti sledečhim generacijama.

„Živečhemo u svetu koji sledi principe Povelje UN, zasnovanoj na ravnopravnosti suverenih država ili u svetu gde će dominirati najjači. Da li je naš izbor da živimo u svetu kolektivnog Zapada pod okriljem SAD, koje odlučuju kada i kako da promovišemo naše interese?“, upitao je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar