U trendu

Sahranjeni miornari poginuli u ruskoj podmornici

MOSKVA – Sahrana mornara koji su poginuli u podmornici u Barencovom moru održana je danas na Serafimovskom groblju u Sankt Peterburgu i bila je zatvorena za javnost.

Na sahranu su došli pripadnici komande ruske mornarice sa crvenim karanfilima u rukama i porodice žrtava s vencima, a sahrana je počela opelom, prenosi Sputnjik.

S mornarima su se oprostili članovi porodica i prijatelji, a na groblje su došli i zvaničnici, među kojima su bili i glavni komandant ruske mornarice Nikolaj Jevmenov, zamenik ministra odbrane i načelnik Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Andrej Kartapolov, v. d. gubernatora Peterburga Aleksandar Beglov i predstavnici gradskog parlamenta i vlade.

Kako se navodi, ranije je odlučeno da će svih 14 podmorničara biti sahranjeni u Sankt Peterburgu, pored memorijalnog spomenika poginulima u podmornici „Kursk“.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara.

Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara, koji su se bavili proučavanjem hidrosfere.

Nakon izbijanja požara, prvi je, iz odeljenja zahvačhenog požarom, evakuisan civilni predstavnik industrije, posle čega je iza njega zatvoren otvor, kako bi se sprečilo dalje širenje požara.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je da se posada posthumno odlikuje državnim nagradama.

(Tanjug)

Napišite komentar