U trendu

San: Pentagon dokumenti otkrivaju da Putin dobija hemoterapiju

LONDON – Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno prima hemoterapiju a njegovo najbliže okruženje bi to moglo da iskoristi da kuje zaveru protiv njega, piše u „procurelim“ dokumentima Pentagona, kako tvrdi britanski „San“.
Prema novoprocurelim dokumentima, informacije o sabotiranju Putina potekle su od neidentifikovanog ruskog izvora sa pristupom užim krugovima Kremlja.

Izričito se navodi sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev i načelnik ruskog generalštaba Valerij Gerasimov kao organizatori navodne zavere.

Ranije su se pojavile tvrdnje da je Putin bolestan od raka pankreasa i da ima Parkinsonovu bolest u ranoj fazi.

U dokumentu se navodi da su Nikolaj Patrušev (71) iz Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije i Valerij Gerasimov (67), načelnik generalštaba Oružanih snaga Rusije, planirali da svrgnu Putina. Prema dokumentu, da bi se oslabio Putin, ruska invazija na Ukrajinu je morala biti sabotirana, premeštajući trupe na južni front.

Plan je trebalo da bude sproveden 5. marta a tada je navodno bila zakazana hemoterapija, pa bi to onemogućilo Putina da „utiče na ratne napore“.

Poverljivi dokumenti Pentagona počeli su da se pojavljuju pre nekoliko nedelja, prvo na platformi Diskord za četovanje, a kasnije i na Telegramu i Tviteru.

Tajni dokumenti su, izgleda, štampani i fotografisani. Pored informacija o kretanju trupa i gubicima u Ukrajini, dokumenti sadrže i dnevne obaveštajne izveštaje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar