U trendu

Santa Kruz: Građanske grupe pozvale na generalni štrajk nakon hapšenja Kamača

LA PAZ – Vodeće građanske grupe u bolivijskom poljoprivrednom centru Santa Kruzu pozvale su danas na organizovanje generalnog štrajka i blokadu autoputeva nakon hapšenja guvernera administrativne oblasti Santa Kruz Luisa Fernanda Kamača zbog njegove navodne umešanosti u političke nemire 2019. godine.

Takozvani Pro-Santa Kruz komitet objavio je rezoluciju od 11 tačaka u kojoj je i poziv na sutrašnji štrajk i blokade autoputa u znak protesta zbog hapšenja Kamača, preneo je Rojters.

Bolivijska policija uhapsila je juče Luisa Fernanda Kamača, guvernera administrativne oblasti Santa Kruz i istaknutog opozicionog lidera, saopštilo je bolivijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vlasti nisu saopštile zašto je Kamačo uhapšen, međutim poznato je da je nedavno pomagao u organizovanju višenedeljnih protesta tokom kojih su blokirane ulice i zaustavljena trgovina u relativno bogatom centru grada Santa Kruza.

Protesti su organizovani zbog odbijanja vlade Bolivije da sprovede popis stanovništva kojim bi se ustanovilo da Santa Kruz ima pravo na više prihoda od poreza i više mesta u Kongresu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.