U trendu

Sapic: Veoma vazno da pokazemo postovanje prema zrtvama ratov

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić položio je danas venac na Vojničkom spomen- groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu, gde je sahranjeno oko 1.000 srpskih boraca koji su poginuli na području Sarajevsko – romanijske regije.
Šapić je rekao da mu je velika čast što je posetio groblje „Mali Zejtinlik“ i podsetio da tu počivaju ljudi koji su poginuli u ratovima devedesetih, braneći svoja ognjišta i svoj narod.
„Mislim da je izuzetno važno da u julu, u mesecu velikih stradanja kroz istoriju srpskog naroda, pokažemo poštovanje i pijetet prema žrtvama u ratovima devedesetih“, rekao je Šapić.
Gradonačelnik je kazao i da svaka nevina žrtva u ratu zaslužuje jednako poštovanje, bez obzira na naciju i veru, te da ne treba žrtve deliti na, kako je rekao, „naše i njihove „.
„Moramo da pokažemo da smo izvukli pouke iz naše istorije i da više nikada nećemo dozvoliti da srpsko nejedinstvo ili nesloga imaju nesagledive posledice kako po naš narod, tako i po naše teritorije kroz istoriju“, kazao je Šapić.
Šapić je dodao i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednjih godina vodi modernu politiku, koja je usmerena na brigu o srpskom narodu, bez obzira gde on živi.

„Želim da pošaljem poruku srpskom narodu koji živi na ovim prostorima u BiH, Republici Srpskoj, da moramo da se čuvamo, da jedni drugima pomažemo i da bez obzira na naše različitosti ne smemo da zaboravimo kom narodu pripadamo“, kazao je Šapić.
Nakon polaganja venca, Šapić je posetio i manastir Sokolica u okviru kog se nalazi i „zid plača“ na kojem su ispisana imena 4.000 srpskih boraca koji su stradali za slobodu Republike Srpske na sarajevskom ratištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar