U trendu

Sarkozi povezan sa švercom kokaina?

Istražni sudija naredio je da se oduzmu i pregledaju dva mobilna telefona koja pripadaju bivšem francuskom predsedniku Nikolasu Sarkoziju u sklopu istrage o krijumčarenju 35 milona funti vrednog kokaina, prenose britanski mediji.

Ime bivšeg predsednika pojavilo se u sudskim spisima o pokušaju krijumčarenja 680 kg kokaina avionom iz Dominikanske Republike. Dvojica francuskih pilota povezanih sa slučajem navodno su prošle nedelje nestali iz države, pa se sumnja da su domaći političari povezani sa omogućavanjem njihovog bega.

Sudija je objasnio kako želi detalje telefonskih linija koje je koristio Sarkozi u periodu od marta 2013. do marta 2014. Želi i detaljne liste poziva, kao i lokacije mobilnih telefona.

Podaci sa kojima sud za sada raspolaže ne pokazuju da je Sarkozi direktno povezan sa krijumčarenjem droge, ali zna se da je koristio avion u kojem je pronađena droga u Dominikanskoj Republici. Isti mlaznjak je koristio najmanje tri puta, a njime je odleteo i u Bordo gde je ispitan zbog drugog skandala. Računi za letove ispostavljani su na ime finansijske kompanije koja se bavi internetskim klađenjem i upravlja sa nekoliko luksuznih hotela. Vlasnik kompanije je Stefan Kurbit, blizak prijatelj Sarkozija i njegove supruge Karle Bruni.

Nikola Sarkozi najavio je kandidaturu za predsednika Francuske 2017. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.