U trendu

Saslušanje ministra policije odloženo za 26. april

PODGORICA – Kontrolno saslušanje ministra policije Sergeja Sekulovića, koje je trebalo da bude održano danas u vezi sa incidentima koji su se dogodili tokom blokade magistralnog puta Nikšić – Podgorica, odloženo je za 26. april, jer su članovi tog parlamentarnog tela zatražili informaciju o još nekim detaljima.

Inicijativu za saslušanje ministra podneo je predsednik Odbora za bezbednost Milan Knežević, koji je na početku sednice ocenio da se retko ko u Crnoj Gori može osećati sigurno.

„Čini mi da reforme u bezbednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-politički život Crne Gore…“, rekao je Knežević, preneo je portal RTCG.

Ocenio je da je Odbor na čijem je čelu jedini organ koji traži i želi da se razreše svi bezbednosni izazovi u Crnoj Gori.

Knežević je rekao da ga zbrinjava jučerašnjji napad na Bogosloviju na Cetinju, zabrinjavao ga je, kažao je, i napad na džamiju u Pljevljima, poruke muslimanima i Bošnjacima da se sele, Srbima da ih čekaju traktori, ali i poruke Crnogorcima da će se neko sa njima obračunavati i kidati im glave.

„Čini mi se da je situacija u bezbednosnom sektoru histerična, a ne euforična“, rekao je Knežević.

I Dragan Ivanović iz SNP-a smatra korisnim da Odbor pošalje poruku da sve ono što se dešavalo ne ide na ruku ni poziciji, ni opoziciji.

„Vrhunac je napad na Bogosloviju i pretnja da će se to opet desiti“, istakao je Ivanović.

U osvrtu na napad na Bogosloviju, Nuhodžić je rekao da nasilje mora da bude osuđeno bez obzira sa koje strane dolazilo.

I Dragan Krapović iz Demokrata saglasan je da je potrebno poslati poruku o prestanku nasilja u zemlji.

„Treba zajednički da pošaljemo poruku da to mora da stane u Crnoj Gori. Zato moramo dobiti svrsishodnu informaciju“, rekao je.

Saslušanje Sekulovića tražila je i Demokratska partija socijalista (DPS) kako bi se prikupile informacije i utvrdila odgovornost za incident koji se 8. aprila dogodio na putu Nikšić – Podgorica kada je automobil vlade prošao kroz okupljenu masu i kada je su povređeni jedan oficir VCG i lekar civil zaposlen u Vojsci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar