U trendu

Sastali se Plenkovic i Pupovac, hoce li SDS S napustiti vladu

ZAGREB – Tri sedmice nakon najave da bi Samostalna demokratska stranka Srba u Hrvatskoj mogla da uskrati podršku aktuelnoj vladi Andreja Plenkovića, lider te stranke Milorad Pupovac sastao se danas u Banskim dvorima sa premijerom radi razgovora na tu temu.

On je novinarma uoči sastanka s Plenkovićem rekao da je premijer obavešten o temema o kojima će razgovarati.

„Videćemo koliki su ti problemi, s kojima je premijer upoznat, koliko ih gledamo istim očima, iz iste perspektive i kako ih možemo rešavati“, kazao je Pupovac, peneo je portal zagrebačke N1 tv.

Portal Telegram konstatuje da bi eventualni izlazak SDS S iz vladajuće koalicije mogao da stvori prilične probleme aktuelnoj Plenkovićevoj vladi.

Vlada nije jasno osudila, ali predsednik SDS Sa izjavio je da je “reč o pitanjima koja proizlaze iz revizionizma, negacionizma i širenja fenomena koji oživljavaju poražene političke i državne pokrete iz Drugog svetskog rata”.

Pupovac je dodao da kod Plenkovića ne vidi takav revizionizam, ali vidi da u društvu postoje snage koje se za to zalažu, a trebalo je, kazao je, da nestanu nakon ulaska Hrvatske u EU.

Na pitanje ima li revizionista u HDZ-u, Pupovac je rekao: “Ima uticajnih pojedinaca i institucija u različitim političkim spektrima”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.