U trendu

Sastanak Lavrova i Tras na marginama Generalne skupštine UN

MOSKVA – Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u Njujorku se prvi put sastao sa novom britanskom ministarkom spoljnih poslova Liz Tras, potvrdilo je danas na svom sajtu rusko ministarstvo, uz konstataciju da nedoštaje napredak u rešavanju problema koji ometaju punopravni politički dijalog između dve zemlje.

„Visoke diplomate razgovarale su o trenutnom stanju bilateralnih odnosa. Ruska strana je još jednom konstatovala nedostatak napretka u rešavanju problema koji ometaju obnovu punopravnog političkog dijaloga, kao i upornu nespremnost Londona da gradi međunarodne veze zasnovane na jednakosti i uzajamnom poštovanju interesa“, navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

Lavrov je posebno naglasio konstantnu nespremnost Londona da prestane sa provokativnim aktivnostima u blizini ruskih granica, koje predstavljaju realnu pretnju po regionalnu bezbednost.

On je pozvao London da napravi korak dalje u odgovornoj saradnji i konkretnoj akciji ka otvaranju pozitivnih tema u odnosima dve zemlje.

Sastanak Lavrova i Tras, koja je dužnost preuzela tokom ovog meseca, upriličen je na marginama Generalne skupštine UN, a dvoje zvaničnika su tokom razgovora razmenili mišljenja i o nizu međunarodnih i regionalnih problema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.