U trendu

SDA podržala BHRT i traži hitno rešenje problema

SARAJEVO – Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića pružila je punu podršku Javnom servisu Bosne i Hercegovine (BHRT), kao instituciji od izuzetnog značaja za državu, čiji zaposleni su danas protestovali zbog loše finansijske situacije i mogućeg gašenja.

Zaposleni na BHRT sa današnjeg protesta su poručili da neće posmatrati propadanje i da će preduzeti sve što im je na raspolaganju, jer, su, kako je navedeno, „sedma sila“ u kojoj „mikrofoni i kamere i nisu politicki obojeni“.

Iz SDA su poručili da su zahtevi zaposlenih u BHRT opravdani.

„Činjenica je da su predstavnici SDA u institucijama Bosne i Hercegovine uvek bili podrška Bosansko-hercegovačkoj televiziji, a da je problem u vezi s finansiranjem uvek bio produkovan od drugih političkih aktera, naročito od onih iz manjeg bh. entiteta (Republike Srpske)“, naveli su iz SDA.

Naglasili su da trenutna finansijska kriza Javnog servisa mora biti urgentno rešena.

Pozvali su Savet ministara BiH da na dnevni red hitno stave razmatranje aktuelne situacije u vezi sa finansiranjem Javnog servisa.

Pozvali su i institucije na svim niovima vlasti u Bosni i Hercegovini da pomognu Javnom servisu BiH kako bi, kako navode, njegovo funkcionisanje kao i egzistencija zaposlenh bili neupitni, jer se radi o prvorazrednom državnom interesu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.