U trendu

SDÅ : Vukovar da postane grad nulte tolerancije prema nasilju

VUKOVAR – Samostalna demokratska srpska stranka (SDS S) u Hrvatskoj saopÅ¡tila je danas da je neophodno da Vukovar postane grad sa nultom tolerancijom prema nasilju.

Upućen je apel nadleÅŸnim institucijama da aktivno deluju u sprečavanju međunacionalnih sukoba koji u poslednje vreme često izbijaju među mladima.

Poslanica u hrvatskom Saboru iz redova SDS S Dragana Jeckov je na konferenciji za novinare u Vukovaru izjavila da je nepoznati izvrÅ¡ilac u noći između subote i neđelje oÅ¡tetio automobil Đorđa Lukića, direktora vukovarske tehničke Å¡kole „Nikola Tesla“, uz konstataciju da nije reč o slučajnom incidentu, prenela je Hina.

Ona je podsetila je da je nedavno u neposrednoj blizini te škole došlo do sukoba više mlađih osoba, među kojima su bili i učenici te škole.

„NiÅ¡ta ne sugeriÅ¡emo, već informiÅ¡emo javnost. Grad Vukovar i okolina moraju biti mesto nulte tolerancije prema nasilju“, poručila je Jeckovljeva i ocenila da je direktoru Đorđu Lukiću ovim napadom „poslata jasna poruka“.

Prema rečima predsednika vukovarskog SDS S-a Srđana Kolara, u poslednje dve godine su se intenzivirali napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru.

„Kao predstavnici srpske zajednice osuđujemo svaki oblik nasilja“, rekao je Kolar i ocenio da napad na automobil direktora tehničke Å¡kole Đorđa Lukića nije običan kriminalni čin već ima veze i s međunacionalnim sukobom mladih do kojeg je nedavno doÅ¡lo nedaleko od tehničke Å¡kole „Nikola Tesla“.

Predsednik Zajedničkog veća opÅ¡tina (ZVO) Srđan Jeremić ukazao je da mnogi mladi Vukovarci srpske nacionalnosti ne ÅŸele da prijave policiji da su bili na meti napadača iz straha od osvete.

„Ja vam tvrdim da se ni mi koji sedimo ovde ne osećamo sigurno u ovom gradu“, poručio je Jeremić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.