SDŠ: Vukovar da postane grad nulte tolerancije prema nasilju

VUKOVAR – Samostalna demokratska srpska stranka (SDS S) u Hrvatskoj saopštila je danas da je neophodno da Vukovar postane grad sa nultom tolerancijom prema nasilju.

Upućen je apel nadležnim institucijama da aktivno deluju u sprečavanju međunacionalnih sukoba koji u poslednje vreme često izbijaju među mladima.

Poslanica u hrvatskom Saboru iz redova SDS S Dragana Jeckov je na konferenciji za novinare u Vukovaru izjavila da je nepoznati izvršilac u noći između subote i neđelje oštetio automobil Đorđa Lukića, direktora vukovarske tehničke škole „Nikola Tesla“, uz konstataciju da nije reč o slučajnom incidentu, prenela je Hina.

Ona je podsetila je da je nedavno u neposrednoj blizini te škole došlo do sukoba više mlađih osoba, među kojima su bili i učenici te škole.

„Ništa ne sugerišemo, već informišemo javnost. Grad Vukovar i okolina moraju biti mesto nulte tolerancije prema nasilju“, poručila je Jeckovljeva i ocenila da je direktoru Đorđu Lukiću ovim napadom „poslata jasna poruka“.

Prema rečima predsednika vukovarskog SDS S-a Srđana Kolara, u poslednje dve godine su se intenzivirali napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru.

„Kao predstavnici srpske zajednice osuđujemo svaki oblik nasilja“, rekao je Kolar i ocenio da napad na automobil direktora tehničke škole Đorđa Lukića nije običan kriminalni čin već ima veze i s međunacionalnim sukobom mladih do kojeg je nedavno došlo nedaleko od tehničke škole „Nikola Tesla“.

Predsednik Zajedničkog veća opština (ZVO) Srđan Jeremić ukazao je da mnogi mladi Vukovarci srpske nacionalnosti ne žele da prijave policiji da su bili na meti napadača iz straha od osvete.

„Ja vam tvrdim da se ni mi koji sedimo ovde ne osećamo sigurno u ovom gradu“, poručio je Jeremić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.