U trendu

Šef iranske diplomatije nakon sastanka sa Lavrovim:“U Beču uskoro nastavak pregovora“

MOSKVA – Pregovori o oživljavanju iranskog nuklearnog programa uskoro će biti nastavljeni u Beču, najavio je danas šef iranske diplomatije Hosein Amir-Abdolahian tokom sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim u Moskvi.

Ruska agencija Interfaks navodi da je Amir-Abdolahain rekao da je Teheran „dobio znak“ da je Vašington, koji se povukao iz nuklearnog sporazuma iz 2015. godine za vreme administracije Donalda Trampa, ponovo zaiteresovan za primenu ovog sporazuma, prenosi Rojters.

Sergej Lavrov i iranski ministar inostranih poslova o obnavljanu nuklearnog sporazuma

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov najavio je danas da želi da razgovara sa iranskim ministrom inostranih poslova Hoseinom Amir-Abdolahianom o mogućnostima za ubrzanje procesa potpunog nastavka Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana za nuklearni program Teherana.

„Jedno od prioritetnih pitanja na dnevnom redu današnjih razgovora biće potreba potpunog obnavljanja sporazuma o Iranskom nuklearnom programu bez izuzetaka ili dodataka. Želeli bismo da danas razgovaramo kako se ovaj proces može ubrzati „, rekao je Lavrov u uvodnim napomenama sastanka sa iranskim ministrom, prenosi TAŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.