U trendu

Šeik Bin Zajed sa Vučićem obišao srpski paviljon

DUBAI – Šeik Mohamed Bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik Abu Dabija, posetio je jutros srpski paviljon na Ekspo 2020 u Dubaiju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Njegovom veličanstvu šeiku Mohamedu bila je to prva poseta jednom stranom paviljonu na ovogodišnjoj Svetskoj izložbi, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu.

Predsednik Vučić naveo je na Instagramu da mu je šeik Mohamed bin Zajed pokazao paviljone na sajmu EXPO2020 u Dubaiju.
„Imao sam čast da mi veliki i iskreni prijatelj naše zemlje Mohamed bin Zajed pokaže sve veličanstvene paviljone na EXPO2020 i širinu gostoprimstva naših emiratskih prijatelja. Ono što sam ustanovio to je da i dalje obojica imamo mnogo snova vezanih za napredak Srbije i UAE“, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, simboličnom predajom iskre kreativnosti i inovacija, 1. oktobra otvoren je Paviljon Srbije na svetskoj izložbi „Dubai Ekspo 2020“.
Među 192 zemlje, pod sloganom „Povezujući umove, stvaramo budućnost“, Srbija se u Dubaiju predstavlja kao inovativna i kreativna zemlja.
Svetska izložba „Dubai Ekspo 2020“, održava se do 31. marta 2022. godine, a Srbija će tokom šest meseci pod sloganom „Srbija stvara ideje – inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost“, kroz više od 150 različitih manifestacija, predstaviti različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, sa ciljem da se prikaže kao moderna, inovativna zemlja, atraktivna za razvoj trgovine i turizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.