U trendu

Senator Aning: Program imigracije muslimana kriv za masakr

KANBERA – Senator savezne australijske države Kvislend Frejzer Aning najoštrije je osudio današnje napade na dve džamije na Novom Zelandu, u kojima je ubijeno najmanje 49 osoba, a za masakr je okrivio program imigracije muslimana.

Senator je u saopštenju naveo da, iako će levičarski političari i mediji požuriti da za napad okrive zakone o naoružanju ili nacionalističke poglede, pravi uzrok krvoprolića na ulicama Novog Zelanda je program imigracije, koji je dozvolio muslimanskim fanaticima da se dosele na Novi Zeland.

„Da budemo jasni, iako su muslimani možda danas žrtve, obično su oni počinitelji. Širom sveta, muslimani ubijaju ljude u ime svoje vere“, naveo je Aning.

On je rekao i da islam nije kao i svaka druga vera, već „religijski ekvivalent fašizmu“.

„I samo zato što sledbenici ovog divljačkog verovanja nisu ubice u ovom slučaju, ne čini ih bezgrešnima“, poručio je.

U saopštenju, koje je objavio portal Index, senator je ukazao i na to da u Australiji i Novom Zelandu raste strah od sve većeg prisustva muslimana.

Na kraju je citirao Jevanđelje po Mateju da „ko se lati mača, od mača će poginuti“, te je poručio da oni koji slede „nasilnu religiju, koja ih poziva da nas ubijaju, ne mogu biti iznenađeni kada im neko odgovori istom merom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.