U trendu

Seul: Severna Koreja danas ispalila više krstarećih raketa

PJONGJANG – Severna Koreja ispalila je danas više krstarećih raketa sa svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska.

U saopštenju generalštaba južnokorejske vojske navedeno je da je lansiranje nekoliko krstarećih raketa iz severnokorejske provincije Hamgjong otkriveno oko 10:15 časova po lokalnom vremenu, prenosi Kjodo.

Severna Koreja je pojačala vojne probe poslednjih nedelja, ispalivši interkontinentalnu balističku raketu u četvrtak, a sprovela je simulaciju nuklearnog kontranapada protiv SAD i Južne Koreje tokom vikenda.

Za vreme održavanja zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, koje je Severna Koreja osudila kao neprijateljske aktivnosti, Pjongjang skoro svakodnevno sprovodi testiranja svojih balističkih raketa.

Na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u ponedeljak, organizovanom povodom lansiranja severnokorejske balističke rakete „hvasong-17“ u četvrtak, SAD sa jedne i Kina i Rusija sa druge strane, iznele su suprotne stavove o tome ko je kriv za podsticanje Pjongjanga na desetine lansiranja i razvoj balističkih projektila u okviru programa nuklearnog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.