U trendu

Sirijski Kurdi prekinuli akcije protiv ID zbog turskih napad

BEJRUT – Glavnokomandujući kurdske oružane frakcije u Siriji koju podržavaju SAD izjavio je danas da su obustavljene operacije protiv Islamske države (ID) zbog prošlonedeljnih napada turskih oružanih snaga na sever Sirije.

Mazlum Abdi iz Sirijskih demokratskih snaga rekao je novinarima da se posle skoro nedelju dana turskih vazdušnih udara na severnu Siriju, Ankara sada priprema za kopnenu ofanzivu, navodeći da se i opozicioni borci koje podržava Turska pripremaju za učešće u tim operacijama, prenosi AP.

On je dodao da su turski udari tokom protekle nedelje naneli ozbiljnu štetu infrastrukturi u regionu, ocenivši da Turska koristi smrtonosni bombaški napad u Istanbulu 13. novembra za koji okrivljuje kurdske grupe kao izgovor za vojne operacije.

Kurdske organizacije negirale su bilo kakvu umešanost u napad u Istanbulu u kojem je ubijeno šest, a ranjeno više desetina ljudi.

U znak odmazde za napad u Istanbulu, Turska je pokrenula tokom protekle nedelje talas vazdušnih napada na kurdske pobunjenike koji se kriju u susednoj Siriji i Iraku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar