U trendu

Skandal: Bolsonaro žestoko uvredio Bridžit Makron, francuski predsednik pobesneo (foto)

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da se brazilske žene sigurno stide svog predsednika Žaira Bolsonara.

Time je nastavljen verbalni sukob između Makrona i Bolsonara, koji je, kako podseća agencija Rojters, uvredio Makronovu suprugu na svom Fejsbuku, rugajući se na račun njenih godina.

Makron je u Bijaricu novinarima rekao da je taj Bolsonarov postupak ogromno nepoštovanje prema njegovoj ženi, Brižit.

Nakon što je Makron optužio Bolsonara za požare u Amazoniji i da laže u vezi promene njegove politike prema klimatskim promenama, Bolsonaro je na Fejsbuku uporedio izgled svoje 37-godišnje supruge Mišel i Makronove 66-godišnje supruge Brižit, podseća britanska agencija.

“Ne ponižavajte čoveka hahaha”, napisao je Bolsonaro u komentaru, a mnogi mediji i korisnici društvenih mreža su ga zbog toga prozvali seksistom.

Makron je rekao da je to tužno, pre svega, kako je naveo, za Bolsonara ali i za Brazilce.

“Pošto gajim veliko poštovanje za narod u Brazilu, nadam se da će uskoro imati predsednika koji odgovara tom poslu”, dodao je Makron.

Makron je, kako je prenela agencija AP, zapretio i da će da blokira sporazum EU sa Brazilom i drugim državama Južne Amerike zbog požara koji besne u Amazoniji, zbog, kako je naveo francuski predsednik, laži brazilskog predsednika Žaira Bolsonara u vezi krčenja šume.

U julu, Bolsonaro je otkazao sastanak sa francuskim šefom diplomatije Žan-Iv le Drijanom i umesto toga otišao na šišanje.

Otkako je preuzeo predsedničku funkciju u januaru, Bolsonaro se protivi primeni propisa za zaštitu životne sredine i objavio je da namerava da razvije podrucje Amazonije, u kojoj je krčenje šume, najveće prašume na svetu, u velikoj meri povećano ove godine, navodi Rojters.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.