U trendu

Skripaljeva nećaka upozorava o britanskim vlastima

MOSKVA – Bratanica bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, Viktorija, upozorila je da ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo saopštenja britanskih vlasti.

U intervjuu za dnevni list „Izvestija“, Viktorija Skripalj kaže da su navodi o dvojici ruskih državljana optuženih za trovanje Skripalja i njegove ćerke Julije moguća prevara, prenosi TAS S.

Kako kaže, skeptična je da su dvojica Rusa učestvovala u napadu na Skripalja i njegovu ćerku i misli da je to pokušaj britanske premijerke Tereze Mej da se iskupi pred tamošnjim parlamentom.

„Znate, šest meseci je prošlo. Tačno šest meseci je bilo 4. septembra. Imam samo jedno pitanje: Ako su Britanci to znali, zašto nisu ranije pričali o tome“, izjavila je Skripaljeva.

Smatra da je teorija britanskih istražitelja da su dvojica optuženih koristili lažne ruske pasoše sumnjiva i da su njihove slike lako mogle da se digitalno manipulišu u dokumenta.

Zbunjena je, kako kaže, što se britanske vlasti protive njenoj želji da se sastane sa Sergejom i Julijom Skripalj u Velikoj Britaniji, prenosi TAS S.

Britanski tužioci optužili su juče dvojicu Rusa za trovanje nervnim agensom novičokom bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solzberiju 4. marta ove godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.