U trendu

Skromni Putin: „Imam Ladu iz 2009. godine, samački stan, malo akcija i platu“

Moćni Vladimir Putin u svojoj imovinskoj karti je naveo da vozi Ladu, da je vlasnik samačkog stana od 74 kvadrata i da godišnje zarađuje oko 80.000 evra.

U službenim finansijskim dokumentima, objavljenim uoči predsedničkih izbora u Rusiji, Putin navodi da je u od 2011. do 2016. zaradio 38.5 miliona rubalja (553 hiljada evra), što je upola manje nego što zaradi, na primer, britanska premijerka Tereza Mej.

Novac drži na 13 bankovnih računa, ima i 230 akcija u banci iz St. Petersburga, grada u kom se nalazi i stan koji je naveo u imovinskoj karti. Osim Lade iz 2009., Putin kaže da ima dva automobila Volga iz 1960-ih.

Čak i po ovome što je javno objavio, Putin sa svojom zaradom spada u moćnike jer, njegova zarada je pravo bogatstvo s obzirom na to da prosečan Rus godišnje zaradi tek 4.400 evra.

– Moja godišnja zarada zbir je mesečne plate, vojne penzije i zarade od kamata i akcija – tvrdi Putin, a prenosi 24sta.hr.

Međutim, finansijski stručnjaci procenjuju da je Putin znatno bogatiji od onoga što je javno otkrio i da bi mogao biti „težak“ oko 200 milijardi evra. Njegovi politički oponenti smatraju da novac zarađuje ubiranjem naknada od raznih državnih institucija i poslova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.