U trendu

Sledbenici Miraša Dedeića navodno slagali MUP

PODGORICA – Pripadnici nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, sledbenici Miraša Dedeića su navodno slagali policiju tvrdeći da neće ići u crkvu Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima.

Crnogorski MUP saopštio je, naime, da su predstavnici nekanonske verske organizacije, iako su obećali da neće, ipak, ušli u crkvu Svetog Preobraženja.

Prema saopštenju MUP-a, Mitropolija crnogorsko-primorska je u cilju smirivanja tenzija odlučila da ne služi liturgiju u toj crkvi.

Cetinjski mediji objavili su ranije danas da su pripadnici Miraševe CPC nakon 20 godina služili liturgiju u crkvici na Ivanovim koritima tako što su u taj verski objekat došli još sinoć da bi onemogućili da liturgiju održi sveštenstvo MCP.

Prema objavljenim fotografijama na podgoričkim portalima i na RTCG, moglo se videti da su se ispred crkvice Sv. Preobraženja nalazila tri popa te nepreznate crkve, grupica građana i pripadnici policije sa štitovima.

Iz MUP-a tvrde da su pripadnici policije na Ivanovim koritima kao svake godine bili da bi sprečili narušavanje javnog reda i mira.

U policijskom saopštenju se navodi da je Mitropolija crnogorsko-primorska prijavila da će danas održati liturgiju u pomenutoj crkvici, koju, kako navode, po zakonu nisu bili obavezni da podnose.

MUP je potvrdio da su pripadnici nekanonske crkve reklli da neće ići na Ivanova Korita, ali su, kažu, sinoć došli do saznanja da su sledbenici Miraša Dedejića ipak ušli u sporni verski objekat.

Navodi se i da je o svemu obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji će se, kako navode, naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji događaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.