U trendu

Slim teši Meksikance: Tramp je pregovarač, a ne terminator

Meksički milijarder Karlos Slim izjavio je da je njegova zemlja u dobroj poziciji u pregovorima sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, šaleći se da je Tramp pregovarač, a ne „terminator“.

Kako prenosi AFP, Slim je na konferenciji za novinare, koje inače retko saziva, rekao da, „u kinematografskim terminima, Tramp nije terminator, on je pregovarač“, misleći na naučno-fantastični film o kiborgu-ubici iz budućnosti.

Na pres konferenciji sazvanoj zbog krize između SAD i Meksika nastale jer Tramp želi da izgradi zid na granici između te dve zemlje zbog ilegalne migracije, Slim je pokazao i primerak Trampove knjige „Ponovo velika: Kako da sredimo našu obogaljenu Ameriku“, dok je govorio o Trampovim umećima za pregovaranje.

„Tramp pokušava da izazove pregovore“, dodao je on i izrazio uverenje da će se Tramp i predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto sastati jer su svesni važnosti meksičko-američkih odnosa.

„Mi smo u poziciji snage… bez ljutnje i bez predaje“, kazao je on.

Slim je tokom američke predsedničke kampanje kritikovao Trampa, ali je sa njim imao večeru u decembru, nakon Trampove izborne pobede.

On kaže da od tada nije bio u kontaktu sa američkim predsednikom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.