U trendu

Snežna apokalipsa u Moskvi, otkazani letovi, nema struje (foto, video)

Moskvu je u nedelju pogodila „Arktička invazija“, koja je donela rekordne količine snega i ledeni arktički vazduh, izjavila je Tatjana Pozdnjakova, glavni stručnjak Meteorološke službe.

„Moskva je u u centru velikog ciklona koji se sastoji od dva manja — jedan dolazi sa severozapada a drugi sa Mediterana preko Balkana, što otvara put za hladni arktički vazduh. Zato kažemo da je Moskva pod arktičkom invazijom“, rekla je ona

​Danas su u Moskvi napadala 43 santimetra snega, a jedna osoba je poginula kada je na nju palo drvo, dok je pet povređeno u naletima mećave.

​Oko 3.000 domaćinstava u Moskovskom regionu ostalo je bez struje zbog velikih snežnih padavina.

https://twitter.com/dimalive/status/960094963966074880

​Avio-kompanija „Aeroflot“ danas i sutra je otkazala 33 leta sa moskovskog aerodroma „Šeremetjevo“, kao i sletanje na njega, dok je devet letova odloženo.

​Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je da zbog snega koji će padati cele noći đaci u ponedeljak ne moraju da idu u školu.

​„Velike snežne padavine nastaviće se do sutra. Situacija u saobraćaju sigurno će biti komplikovana. Bolje je uzdržati se od upotrebe automobila. Prisustvo u školama nije obavezno“, napisao je on na svom nalogu na Tviteru.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.