U trendu

Snežni armagedon preti Americi: Očekuje se jedna od najgorih vejavica ikada

Severozapadnom delu SAD-a brzo se približava snežna oluja, upozorili su danas prognozeri koji očekuju da će između ponedeljka i srede napadati i do 60 centimetara snega, piše Rojters.

Temperatura bi mogla da se spusti za više od 15 stepeni nego što je uobičajeno za ovo vreme godine, a pod uzbunom je područje na kojem živi preko 50 miliona ljudi.

Nadležne službe upozorile su građane da se pripreme na nestanak struje i gužve u saobraćaju, a takođe im je savetovano da ne idu na put, osim ako nije reč o hitnom slučaju.

– Snažno apelujem na sve građane da ograniče nepotrebna putovanja u utorak, a ako baš morate na put, dobro ga isplanirajte i budite oprezni – rekao je guverner države Njujork Endru Kuomo.

Zbog oluje koja je već dobila ime „Stella“, a koju u američkim medijima nazivaju i snežnim armagedonom, otkazano je na stotine letova, a među njima i onaj kojim je nemačka kancelarka Angela Merkel trebala da dođe u posetu SAD-u novoizabranom predsedniku Donaldu Trampu, javlja nemački Bild.

Merkel je rekla da je Tramp nazvao kako bi objasnio ozbiljnost situacije. Dodala je da će do susreta doći čim je pre moguće.

– Put je odložen, rekla je novinarima koji su trebali da je prate u Vašington.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.