U trendu

SNV kupio kuću u Pakracu za potrebe srpske zajednice

ZAGREB – Srpsko narodno vijeće (SNV) kupilo je kuću u Pakracu za potrebe tog manjinskog veća, srpskih organizacija i pripadnike srpske zajednice u tom gradu.

Ugovor o kupovini kuće u Pakracu potpisan je juče u Zagrebu.

Vrednost ove investicije je 185.000 kuna, a sredstva je izvojilo Srpsko nacionalno vijeće iz programa za kapitalnu izgradnju.

„Do sada nismo imali svoj prostor u vlasništvu i lepa je vest da će još jedna kuća u centru grada biti uređena u narednom periodu. Zapravo, ovo je prvi put nakon više od sto godina da Srbi u Pakracu imaju svoj prostor za društvene, kulturne i političke aktivnosti“, rekao je za hrvatski portal Novosti predsednik VSNM-a Požeško- slavonske županije i zamenik gradonačelnice Pakraca, Nikola Ivanović.

Za prostor površine 175 kvadrata, Ivanović kaže da će biti multifunkcionalan i nada se, mesto susreta manjinskog i većinskog naroda, ali i brojnih udruženja koja su bliske srpskoj zajednici.

“ Nadamo se da ćemo u narednim godinama nastaviti uređenje donjeg dela kuće, te da ćemo urediti biblioteku, dečju igraonicu i spomen sobu antifašistima našeg područja, kao i bitnim i važnim ljudima iz Pakraca i zapadne Slavonije. Soba na obe etaže, gornjoj koja je uređena i donjoj koju treba srediti su dvorane u kojima se može skupiti preko 50-60 ljudi, tako da će biti podesne za sastanke“, rekao je Ivanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.