U trendu

Šojgu: Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju

MOSKVA – Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da nakon preuzimanja kontrole nad samoproglašenom Luganskom Narodnom Republikom (LNR), ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju.

„Operacija preuzimanje kontrole nad LNR završena je juče oslobađanjem jednog od najvećih gradova Luganske Narodne Republike – Lisičanska“, rekao je Šojgu predsedniku Rusije Vladimiru Putinu koga je obavestio o toku operacije, prenosi Interfaks Rusija.

Kako je rekao ruski ministar odbrane, Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da sprovode specijalnu vojnu operaciju.

Poručio je da se vrši uklanjanje mina iz Lisičanska i okoline, dopremanje humanitarnih sredstava, kao i da se pruža medicinska pomoć civilima.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je izgubila 196 tenkova i oklopnih vozila, 12 aviona, jedan helikopter, 69 dronova, šest protivvazdušnih raketnih sistema velikog dometa, 97 višecevnih raketnih bacača, 166 artiljerijskih oruđa i minobacača, 216 vozila.

Predsednik Putin predložio je danas na sastanku sa ministrom odbrane Šojguom da „svi zaslužni učesnici specijalne operacije u Ukrajini“ budu odlikovani.

Putin je čestitao ruskim trupama koje su „oslobodile“ samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku (LNR), o čemu ga je Šojgu i lično obavestio na današnjem sastanku koji prenosi televizija.

Ruski predsednik je dodao da vojnici koji su učestvovali u operacijama u LNR sada treba da se odmore, ali da ostale trupe treba da nastave borbu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.