U trendu

Somalija: U napadu ekstremista ubijeno 10 vojnika

MOGADIŠ – Najmanje 10 vojnika je ubijeno u današnjem napadu somalijskih ekstremista iz organizacije Al Šabab na vojnu bazu u regionu Galgadud u centralnoj Somaliji, izjavio je portparol vojske Somalije, nekoliko dana pošto su vladine snage saopštile da su povratile kontrolu nad tom zonom.

Vojska je na kraju potisnula esktremiste iz vojne baze u Kajibu, selu nad kojim su vladine snage prošle nedelje preuzele kontrolu, potvrdio je danas portparol ministarstva odbrane Abdulahi Ali Anod za državnu novinsku agenciju SONA, preneo je Rojters.

Major Mohamed Farah, vojni oficir u obližnjem gradu Bahdo, rekao je da je ubijeno 10 vojnika i 20 pripadnika Al Šababa.

„Naše snage sada progone ekstremiste Al Šababa po džungli, a tokom potere sporadično se otvara vatra“, rekao je on.

Ahmed Hasan, još jedan vojni oficir u Bahdou, rekao je za Rojters da je akcija ekstremista počela sa dva samoubilačka bombaška napada oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu, nakon čega su usledile višesatne teške borbe.

Jedan automobil bomba udario je u vojni kamion koji je čuvao ulaz u bazu, dok je drugi eksplodirao na prilazu bazi, rekao je on.

Portparol Al Šababa Abdijasis Abu Musabs rekao je da je grupa izvršila bombaške napade na Kajib koristeći imrovizovane bombe pre nego što su njeni borci napali iz različitih pravaca i ubili, kako tvrde, 37 vojnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.