U trendu

Spanija ce dozvoliti ulaz nevakcinisanima iz zemalja van EU

LONDON – Nevakcinisani državljani zemalja van Evropske unije koji planiraju da letuju u Španiji, moći će da uđu u tu zemlju, pošto vlada u Madridu ublažava antikovid mere.

Uslovi za ljude koji dolaze iz Britanije ili neke druge zemlje van EU biće identične sa uslovima za ulazak državljana iz Šengenske zone, preneo je „Skaj njuz“.

Turisti će na ulazu u zemlju morati da pokažu jednu od tri stvari: vakcinacioni sertifikat, negativan PCR test ili dokaz o preležanom virusu u prethodnih 180 dana.

Deca mlađa od 12 godina neće morati da prikazuju nikakve sertifikate i dokaze.

Španski ministar turizma Rejes Maroto rekao je da su to „odlične vesti“.

„Ovo je vest koju koju sektor turizma željno iščekuje, to će olakšati dolazak turista izvan EU, a istovremeno se garantuju bezbedni dolasci tokom glavnog dela turističke sezone“, rekao je on.

Ovo prati odluku turističkog borda Španije iz Londona koji je brzo preokrenuo svoju odluku iz aprila da se otvori zemlja za nevakcinisane turiste van EU.

Londonski bord je objavio da će Španija lepo dočekati sve turiste iz Britanije odmah, pa će nevakcinisani moći da uđu sa negativnim kovid testom urađenim pre polaska na put.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.