U trendu

Španija u pripravnosti – albanske bande glavne za trgovinu drogom

TIRANA – Vlasti u Španiji u pripravnosti su zbog albanske mafije, za koju kažu da kontroliše najveći deo trgovine marihuanom, prenosi albanski portal Balkan veb.

U tu zemlju albanska mafija došla je 90-ih godina prošlog veka, gde je postala poznata po trgovini ljudima i heroinu.

Međutim, tokom godina, ove opasne kriminalne organizacije, od kojih je deo bio iz Albanije i sa Kosova, postale su sofisticirane i raširile se gotovo po celoj teritoriji, a ne samo da su preuzele liderstvo u trgovini narkoticima u Španiji, već su se proširile na veliku britaniju i Ekvator.

Policija u Španiji navodi da su albanske bande svuda postavile plantaže, ulaganja u njih su veoma mala, ali njihov profit nije.

„Albanski klanovi prisutni u Španiji su se do sada ponašali mnogo diskretnije u odnosu na druge međunarodne mafije. Oni koji su posvećeni trgovini drogom drže se povučeno, i iako su veoma nasilni, obično to ne pokazuju u javnosti. Na taj način, mogu da prođu neprimećeno i da nastave da proizvode marihuanu u velikim razmerama, a zatim da je uvezu u Evropu“, prenose španski mediji.

Smatra se da su albanski klanovi stekli poverenje svih međunarodnih kriminalnih organizacija, pre svega zbog straha koji izazivaju.

Ipak, više puta su ometane od strane snaga državne bezbednosti, a svake nedelje se odvijaju akcije protiv narko klanova i hapse pripadnici bandi albanskog porekla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar