U trendu

Španski premijer Sančes imenovao nove ministre industrije i zdravlja

MADRID – Španski premijer Pedro Sančes danas je imenovao Hektora Gomesa Ernandesa i Hosea Manuela Minjonesa za ministre industrije i zdravlja, kako bi dosadašnji ministri Marija Rejes Marota i Karolina Darijas mogli da se kandiduju na regionalnim izborima u maju.

Kako prenose Katalanske vesti, Rejes Marota će se kadidovati na lokalnim izborima u Las Palmasu na Kanarskim ostrvima, dok će se Darijasova kandidovati na izborima u Madridu.

Novi ministar Gomes dugogodišnji je saradnik Rejes Marote u ministarstvu industrije, gde je obavljao funkciju predsednika konstitutivnog komiteta, dok je s druge strane Minjones doktor farmacije koji je vršio dužnost vladinog delegata u Galiciji.

List navodi da je Rejes Marota bila ministarka industrije još od početak prvog mandata premijera Sančesa 2018, kao i da je Sančes isticao njena nastojanja da „re-industralizuje ekonomiju, pojača trgovinu, i osnaži turizam, sektor koji je najviše bio na uradu tokom pandemije“.

Darijas je 2021. preuzela ministarstvo zdravlja, a premijer Sančes je za nju izjavio da će ostati upamćena po „kampanji za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 koja je bila za primer“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.