Srbin priveden zbog otvaranja kafića kod Pule

PULA – Policija u Puli privela je jednog državljanina Srbije pošto je, kako se navodi, otvaranjem kafića počinio krivično delo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Kako prenosi hrvatski Index, policija je u ponedeljak potvrdila sumnju da je na području opštine Marčana 67-ogodišnji državljanin Srbije počinio krivično delo i privela ga je po završetku kriminalističkog istraživanja u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Iz PU istarske saopštili su danas da je vlasnik kafića zatečen s jednim zaposlenim i dva gosta.

Kako se dodaje, radom na terenu policijski službenici prikupili su informacije da ugostiteljski objekt na području Marčane radi suprotno odluci hrvatskog Štaba za civilnu zaštitu.

Policajci su u ponedeljak oko 7.45 časova u ugostiteljskom objektu zatekli 67-godišnjeg vlasnika, 69-godišnju zaposlenu i dva gosta, starosti od 53 i 62 godine.

Gosti su, kako se navodi, sedili za stolom i konzumirali alkoholna pića, a ni oni ni zaposlena u kafiću nisu nosili maske za lice.

Zbog kršenja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti policijski službenici izdali su prekršajne naloge, a protiv vlasnika objekta podneta je krivična prijava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.