U trendu

Srpske stranke u Srebrenici traže smenu Durakovića

SARAJEVO – Nekoliko članova Skupštine Opštine Srebrenica podnelo je predlog za smenu predsednika skupštine te lokalne zajednice u Republici Srpskoj Ćamila Durakovića, zbog, kako se navodi, „neprimerenog i nedoličnog ponašanja i istupa“ u medijima i kršenja Poslovnika.

Duraković u izjavi za sarajevski portal KLix kaže da ovaj predlog nije nikakav novitet i da da ga SNSD pokušava da ga skloni sa te funkcije već neko vreme.

„Od samog konstruisanja lokalne vlasti nakon ponovljenih izbora u Srebrenici, odmah po mom postavljenju na mesto predsednika Skupštine, već sutradan načelnik Opštine koji je i sam potpisao koalicioni sporazum je krenuo u diskreditaciju mene iz straha da mu treba neko ko je dosta podobniji i ko bi poštovao ono što on radi“, rekao je Duraković.

Kaže da on nije taj čovek i da to nije ni većina članova Kluba Moja Adresa: Srebrenica i DF.

Prema njegovim rečima sve je kulminiralo poslednjom krivičnom prijavom koju je podneo protiv novinara zbog negiranja genocida.

Onda su, kaže, politički lideri srpskih stranaka u Banjaluci dogovorili zajedno s Miloradom Dodikom sankciju na moje ponašanje, odnosno njegovu smenu.

U obrazloženju predloga se dodaje da Duraković uzastopno krši Ustav i zakone Republike Srpske, negira RS i omalovažava funkcionere Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.